Webinar: Participatiespanningen bij het vormgeven van bewonersparticipatie

13-09-2023 238 keer bekeken

Onlangs organiseerde Nieuwe Warmte Nu hun eerste webinar met als thema ''Participatiespanningen'. Participatie-experts van Warmtestad Groningen, Energie Samen, TNO en Kennisknooppunt Participatie gingen met elkaar in gesprek.

Terugkijken

Het ging over de praktijkdilemma’s bij het vormgeven van bewonersparticipatie in het project Warmtenet Noordwest. Thema’s die aan bod kwamen waren, onder andere, de spanning tussen participatie en projectdeadlines, aansluiten bij de belevingswereld van de bewoner en het verzekeren van diversiteit binnen je participatiebenadering.

Heb je de webinar gemist of wil je hem terugluisteren, dan kun je de opname hier terugvinden. 

Vooruitkijken

Eind dit jaar vindt een tweede webinar plaats rondom het thema samenwerkingsvormen en organisatiemodellen. Ook organiseren we volgend jaar februari een bijeenkomst, waar de eerste resultaten uit de vliegwielprojecten worden gedeeld en waar externe geïnteresseerden welkom zijn om mee te denken over de vraagstukken die spelen binnen de Nederlandse warmtetransitie. Wil je hiervan op de hoogte blijven, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.
 

 

Cookie-instellingen