Praktijk

Er gebeurt al veel in de aquathermie-praktijk. Er zijn al meer dan 50 gerealiseerde projecten met aquathermie bekend. En op 100 locaties in Nederland worden de mogelijkheden aquathermie toe te passen onderzocht. Dat is mooi, want de ervaringen die daar worden opgedaan bieden inzichten voor andere projecten. NAT faciliteert het ophalen en delen van deze lessen uit de praktijk. Met onze community of practice maken we verbinding in het netwerk op specifieke onderwerpen. Ook benutten we de kennis en vragen die voortkomen uit de praktijk om de onderzoeksagenda aan te scherpen en te beantwoorden. Kortom: Met en voor het netwerk leren we aan de hand van praktijkvoorbeelden steeds meer over het grootschalig (maar ook kleinschalig) toepassen van aquathermie.

 

Kaart aquathermie in de praktijk

De kengetallen van ruim 40 gerealiseerde aquathermieprojecten zijn verzameld op een kaart. Het gaat om grote en kleine TEO-, TEA- en TED-projecten. De kaart wordt doorlopend bijgewerkt op basis van beschikbare informatie. Meer over de praktijkkaart.
 

Community of Practice  

NAT werkt met een community of practice. De community verbindt iedereen die bezig is met de toepassing van aquathermie. Van geïnteresseerden en beginners tot ervaringsdeskundigen en specialisten, iedereen is welkom! Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je collega’s die ook bezig zijn met de realisatie van aquathermie, je wisselt kennis en ervaringen uit en wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Meer over de Community of Practice 
 

Aquathermieviewer

De aquathermieviewer brengt de potenties van warmte uit oppervlaktewater (TEO) en afvalwater (TEA) op regionaal en lokaal niveau gedetailleerd in beeld. Syntraal heeft de viewer in opdracht van Stowa gemaakt en maakte hiervoor gebruik van eigen data en data uit het programma WarmingUp. Meer over de aquathermieviewer.
 

Overzicht praktijk aquathermie

NAT inventariseert lopende en gerealiseerde initiatieven aquathermie. Zo creëren we een overzicht van de actuele praktijk in Nederland. Het overzicht helpt om best-practices, trends en vragen te signaleren en uiteindelijk, op de juiste plek, te adresseren. Dit draagt bij aan het doel van de Green Deal Aquathermie om de waarde van aquathermie in de praktijk te bepalen. Bekijk het overzicht.
 

Kansen voor nieuwe initiatieven

71 gemeenten hebben een aanvraag ingediend voor de tweede ronde proeftuinen van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). In een mooi aantal inzendingen is aquathermie opgenomen. Dit biedt een prachtige kans proeftuinen aquathermie te realiseren. Met nieuwe proeftuinen aquathermie kunnen we namelijk nog meer leren, deze kennis delen en zo bijdragen aan de doelen van de Green Deal Aquathermie. Meer over kansen voor nieuwe intiatieven.
 

Uitgelicht: Praktijkvoorbeelden

De realisatie van aquathermie in Nederland is volop in ontwikkeling. Op dit moment werken we hard aan het verzamelen van aansprekende praktijkverhalen. Deze worden dan op deze pagina uitgelicht.  

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht op {0} leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen