Praktijk

Er gebeurt al veel in de aquathermie-praktijk. Er zijn al meer dan 50 gerealiseerde projecten met aquathermie bekend. En op 100 locaties in Nederland worden de mogelijkheden aquathermie toe te passen onderzocht. Dat is mooi, want de ervaringen die daar worden opgedaan bieden inzichten voor andere projecten. NAT faciliteert het ophalen en delen van deze lessen uit de praktijk. Met onze community of practice maken we verbinding in het netwerk op specifieke onderwerpen. Ook benutten we de kennis en vragen die voortkomen uit de praktijk om de onderzoeksagenda aan te scherpen en te beantwoorden. Kortom: Met en voor het netwerk leren we aan de hand van praktijkvoorbeelden steeds meer over het grootschalig (maar ook kleinschalig) toepassen van aquathermie.

 

Community of Practice  

NAT werkt met een community of practice. De community verbindt iedereen die bezig is met de toepassing van aquathermie. Van geïnteresseerden en beginners tot ervaringsdeskundigen en specialisten, iedereen is welkom! Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je collega’s die ook bezig zijn met de realisatie van aquathermie, je wisselt kennis en ervaringen uit en wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Meer informatie 
 

Overzicht praktijk aquathermie

NAT inventariseert lopende en gerealiseerde initiatieven aquathermie. Zo creëren we een overzicht van de actuele praktijk in Nederland. Het overzicht helpt om best-practices, trends en vragen te signaleren en uiteindelijk, op de juiste plek, te adresseren. Dit draagt bij aan het doel van de Green Deal Aquathermie om de waarde van aquathermie in de praktijk te bepalen. Bekijk het overzicht.
 

Kansen voor nieuwe initiatieven

Dit najaar opent de inschrijving voor de tweede ronde proeftuinen van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). Geselecteerde proeftuinen ontvangen financiële ondersteuning. Dit biedt een prachtige kans proeftuinen aquathermie te realiseren. Met nieuwe proeftuinen aquathermie kunnen we namelijk nog meer leren, deze kennis delen en zo bijdragen aan de doelen van de Green Deal Aquathermie. Netwerk Aquathermie wil graag ondersteunen in het bereiken van kwalitatief goede proeftuinaanvragen met aquathermie. Bekijk de mogelijkheden.
 

Uitgelicht: Praktijkvoorbeelden

De realisatie van aquathermie in Nederland is volop in ontwikkeling. Op dit moment werken we hard aan het verzamelen van aansprekende praktijkverhalen. Deze worden dan op deze pagina uitgelicht.  

 

  • Your searchquery didn't return any results.
Cookie settings