Community of Practice

Doel

De community of practice aquathermie verbindt organisaties die bezig zijn met de toepassing van aquathermie. Van geïnteresseerden en beginners tot ervaringsdeskundigen en specialisten, iedereen is welkom. Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je collega’s die ook bezig zijn met de realisatie van aquathermie, je wisselt kennis en ervaringen uit en wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Alles draait om kennisdeling: het leren van elkaars praktijkervaringen. Deze kennis benutten we ook voor het aanscherpen en invullen van onze onderzoeksagenda.
 

Voor wie?

De community of practice bestaat uit de hele keten van actoren die bezig is aquathermie in praktijk te brengen: gemeenten, waterbeheerders, drinkwaterbedrijven, netbeheerders, warmtebedrijven, burgerinitiatieven, etc. De community is er voor en door de leden. Dit betekent dat het aan de leden is om bijeenkomsten te initiëren. Vanuit een behoefte om iets te delen of vanuit de behoefte om iets te leren. NAT coördineert de jaarkalender van de community of practice, jaagt aan en faciliteert bij de praktische organisatie.

Wil jij ook graag eens een bijeenkomst met de community of practice initiëren? Of moet de community of practice echt eens bij jouw organisatie/project op bezoek komen? Laat het ons weten! 
 

Aanmelden

Mis nooit meer een bijeenkomst van de community of practice aquathermie! Meld je aan via ons contactformulier. Je ontvangt dan van ons standaard de uitnodigingen en verslagen van alle bijeenkomsten.

Uitnodiging Community of Practice 14 november 2019

We nodigen je van harte uit voor de 3e bijeenkomst van de community of practice aquathermie. Deze keer gaat het over Governance en Juridisch Kader Aquathermie.

Wanneer je als organisatie aan de slag wilt met aquathermie, poppen al snel governance en juridische vragen op:

  • Van wie is die warmte eigenlijk?
  • Welk soort partijen mag deze warmte exploiteren?
  • Welke rol heb ik?
  • En hoe verhoudt het faciliteren van aquathermie zich tot de kerntaken van mijn organisatie?

Tijdens deze community of practice proberen we antwoorden te vinden op deze en vergelijkbare vragen. We kijken naar de

  • wetenschap - de Universiteit Utrecht deed opdracht van STOWA, RWS en Dunea, onderzoek naar het juridisch kader van aquathermie - en naar de
  • praktijk - een project in Apeldoorn en op RWZI Utrecht Overvecht. Daarbij komen praktijkoplossingen in zicht, maar wordt ook scherp waar nog interpretatieruimte zit.

Wanneer:     Donderdag 14 november van 9.30-13.30 uur
Waar:            De Brug, Schuilenburgerweg 2, te Amersfoort

Download het programma (pdf)

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 7 november door een email te sturen naar info@aquathermie.nl
LET OP! Geef hierbij aan of je gebruik maakt van de lunch.

Praktisch
Er is ruim gratis parkeergelegenheid bij en nabij de Brug.
Vanaf het Centraal Station Amersfoort is het ca. 15 minuten met OV of de OV-fiets.
Routebeschrijving

We zien je graag 14 november! 

 

Presentaties en verslagen