Voortgangsrapportage NAT januari - juni 2021

31-08-2021 425 keer bekeken

De bekendheid van warmte- en koudewinning uit water blijft toenemen bij een steeds groter wordende groep partijen en partners. Dit zien we dit terug in de inbedding van aquathermie in de RES 1.0 en de toekenning van PAW-subsidie voor wijken die aquathermie willen inzetten in de warmtetransitie.

Ondanks weinig fysieke ontmoetingen is het netwerkbureau goed in onderling contact gebleven en in verbinding gebleven met de vele partijen en partners. Alle activiteiten van NAT (webinars, bestuurlijke bijeenkomsten en werkateliers) hebben digitaal plaatsgevonden met meer belangstellende deelnemers dan het vorige jaar. Ook de nieuwsbrief heeft een steeds groter bereik, net als het aantal volgers op de sociale media van NAT.

In de eerste helft van 2021 hebben we extra ingezet op thermische energie uit drinkwater en de verbinding met de drinkwaterbedrijven/VEWIN. Dat heeft geresulteerd in extra belangstelling en geleid tot meer startende projecten vanuit die partijen.

De afronding van de Green Deal komt dichterbij. We liggen op koers om de doelen te realiseren en willen de afronding dan ook als mijlpaal markeren. Hoe deze afronding precies invulling gaat krijgen, werken we de komende periode verder uit. Wat zeker is dat het netwerk centraal zal staan. Mét elkaar hebben we de resultaten bereikt.

Lees meer over het eerste halfjaar van 2021 en download de Voortgangsrapportage januari-juni 2021.
 

Cookie-instellingen