Aanleg Slim Warmtenet Zandweerd in Deventer is gestart

19-03-2021 1052 keer bekeken

In de Tuinen van Zandweerd is begonnen met de grondwerkzaamheden. Warmtenetbuizen worden aangelegd van de rioolwaterzuiveringsinstallatie naar de Tuinen van Zandweerd. Het warmtenet wordt stapsgewijs in heel Zandweerd aangelegd.

Het warmtenet zorgt straks voor verwarming van de huizen en voor warm douche- en kraanwater in Zandweerd. Het is voor de meeste woningen in Zandweerd de goedkoopste duurzame oplossing en er hoeft niet te veel in de huizen te gebeuren.

Warmtekringloop

Gezuiverd rioolwater gaat nu nog met een temperatuur van zo’n 15-20 °C naar de IJssel. Dat is jammer. Deze warmte uit het afvalwater van woningen en gebouwen in Zandweerd en Deventer kan goed gebruikt worden voor een warmtenet. Het warmtenet is eigenlijk een soort warmtekringloop: door het nieuwe warmtenet stroomt straks warm water. Het Slim Warmtenet Zandweerd zorgt voor warme radiatoren (nieuwe zijn niet nodig) en warm douche- en kraanwater in de wijk.

Meer informatie over dit TEA-project vind je op de website van het waterschap Drents Overijsselse Delta en op Deventer Stroomt.

Cookie-instellingen